Så kokar du din egen julskinka

Av Godare

(8)

Vad tycker du?

Så kokar du din egen julskinka

Koka julskinka – så här gör du för att koka en riktigt saftig julskinka.
Ett smart tips är att använda en termometer för att veta säkert när den är klar.

Recept för att göra en perfekt saftig julskinka till jul, servera med senap

Ingredienser

1 rimmad benfri skinka, har du rimmat skinkan själv kan den behö­va vattnas ur några timmar
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
1 timjankvist

Gör så här

1
Ta fram en gryta som gott och väl rymmer skinkan. Stick in en ugnstermometer så att spetsen hamnar så mitt i skinkan som möjligt. Lägg ner skinkan i grytan och fyll på med vatten så att det precis täcker.
2
Koka upp och skumma med en hålslev eller sked. Lägg i lagerblad, pepparkorn och timjan.
3
Sjud under lock tills termometern visar 70 grader. Räkna med att det tar knappt en timme per kilo skinka. Temperaturen inne i skinkan kommer att stiga ytterligare några grader när du tagit ut den.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Lotta Lundgrens sillsallad

  2. (19)

    Senapssill med fransk senap och konjak

  3. (3)

    Extra god rödbetssallad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Jul

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(5)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål