Bakad torskrygg med örthollandaise och helstekt blomkål
Thomas Sjögren får det att se lekande lätt ut när han lagar en hollandaise fullproppad med härliga örter.
Till det serverar han en perfekt tillagad torskrygg som lätt faller isär och helstekt blomkål.
Ingredienser
Torskrygg
- 700 gtorskrygg
- 1 lVatten
- 1 dlSalt
- 50 gsmör
- 1 vitlöksklyfta
Örthollandaise
- 1 stCitron
- 200 gsmör
- 2 äggulor
- Dill
- Körvel
- kruspersilja
- gräslök
- Salt
Helstekt blomkål
- 1 blomkålshuvud
- 100 gsmör
- Salt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Thomas Sjögren
Thomas Sjögren är stjärnkocken som vunnit både ”Kockarnas kamp” och ”Årets Kock”. I båda tävlingarna blev han då den yngsta segraren någonsin. Thomas är uppvuxen i Umeå men har sedan tonåren bott på Västkusten där han förälskat sig i matlagning med fisk och skaldjur. I hans program på Godare djupdyker han i allt det goda som havet har att erbjuda, som sill, ostron och havskräftor.
Visa 16 recept