Fisksoppa med fänkål

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Fisksoppa med fänkål

En krämig fisksoppa på grädde och vitt vin med fisk, musslor och läckra grönsaker. Fänkålen ger en fin anissmak som passar ihop med fiskens milda smaker.

Fisk och musslor sätter smakerna i den här krämiga soppan.
Fisk och musslor sätter smakerna i den här krämiga soppan.

Ingredienser

600 gfisk, valfri
1 fänkål, liten
2 Morötter
0,5 Purjolök
0,25 rotselleri
1 kgMusslor, levande
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 Schalottenlökar, finhackade
2 dltorrt vitt vin
6 dlFiskfond
3 dlvispgrädde
30 gsmör
30 gmjöl
färska örter , gräslök, dragon, persilja och dill (hackade)
salt och malen peppar
cayennepeppar
0,5 citron
45 gOlivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fisksoppa med fänkål