Fisksoppa med fänkål

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Fisksoppa med fänkål

En krämig fisksoppa på grädde och vitt vin med fisk, musslor och läckra grönsaker. Fänkålen ger en fin anissmak som passar ihop med fiskens milda smaker.

Fisk och musslor sätter smakerna i den här krämiga soppan.
Fisk och musslor sätter smakerna i den här krämiga soppan.

Ingredienser

  • 600 gfisk, valfri
  • 1 fänkål, liten
  • 2 Morötter
  • 0,5 Purjolök
  • 0,25 rotselleri
  • 1 kgMusslor, levande
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 Schalottenlökar, finhackade
  • 2 dltorrt vitt vin
  • 6 dlFiskfond
  • 3 dlvispgrädde
  • 30 gsmör
  • 30 gmjöl
  • färska örter , gräslök, dragon, persilja och dill (hackade)
  • salt och malen peppar
  • cayennepeppar
  • 0,5 citron
  • 3 mskOlivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fisksoppa med fänkål

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.