Fisksoppa med fänkål
En krämig fisksoppa på grädde och vitt vin med fisk, musslor och läckra grönsaker. Fänkålen ger en fin anissmak som passar ihop med fiskens milda smaker.
Ingredienser
- 600 gfisk, valfri
- 1 fänkål, liten
- 2 Morötter
- 0,5 Purjolök
- 0,25 rotselleri
- 1 kgMusslor, levande
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 Schalottenlökar, finhackade
- 2 dltorrt vitt vin
- 6 dlFiskfond
- 3 dlvispgrädde
- 30 gsmör
- 30 gmjöl
- färska örter , gräslök, dragon, persilja och dill (hackade)
- salt och malen peppar
- cayennepeppar
- 0,5 citron
- 3 mskOlivolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.