Vegansk tunnbrödsrulle med kimchi
Med några enkla knep gör du den klassiska tunnbrödrullen helt vegansk. Här ett rikitgt gott recept på vegansk tunnbrödsrulle med kimchi av matkreatören Gustav Johansson med bloggen ”Jävligt gott”.
Ingredienser
Potatismos
- 1 kgmjölig potatis
- 50 gväxtbaserat smör
- 1 dlhavregrädde, eller mer beroende på hur mycket vätska potatisen har
- Salt och vitpeppar, efter smak
- muskotnöt, riven, några nypor eller efter smak
Vegansk räksallad med kimchi
- 2 dlmajonnäs, vegansk
- 1,5 dlhavrefraiche
- 2 tskDijonsenap
- 2 Salladslökar, finhackade
- 1 nävekruspersilja , liten, finhackad
- 1 Noriark, kört till grovt pulver i en matberedare eller finhackat
- 200 gNaturell tofu, fast, finhackad
- 1 dlrättika, färsk, finhackad
- 0,5 dlkimchi, vegansk
- 1 krmCayennepeppar
- Salt och svartpeppar
Till servering
- 6 korvar, veganska
- 6 tunnbröd, normalstora rektangulära
- 1 mskpicklad rödlök, per korv
- 1 mskkimchi, per korv
- 4 skivorgurka, per korv
- 1 salladsblad, strimlat, per korv
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 2 Lime
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept