Rostad morotsoppa med myntagurka
Rostad morotsoppa är en perfekt vardagssoppa.
Här toppar kocken Dante Zia soppan med rostade kikärtor och en krämig gurkröra med mynta för extra smak och fräschör.
Ingredienser
Rostade kikärtor
- 400 gkokta kikärter
- 0,5 dlolivolja
- Salt
Rostad morotssoppa
- 1 kgmorötter
- 2 mskriven ingefära
- 1 stFänkål, grovt hackad
- 1 Gul lök, hackad
- 3 dlVäxtbaserat alternativ till matlagningsgrädde
- 4 dlVatten
- 2 grönsaksbuljong
- 0,5 paketsaffran
- 0,5 citron, saften
- 0,5 apelsin, saften
- Salt
- Piripiri, efter smak
- Olivolja, efter smak
Gurkröra med mynta
- mynta, grovt hackad
- 0,5 gurka
- 2 dlväxtbaserat alternativ till yoghurt
- 0,5 citron, saften