Sötpotatisgnocchi med ostsås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sötpotatisgnocchi med ostsås

Med sötpotatis får du en aningen sötare variant av potatisgnocchi, som passar extra bra till salt och krämig ost- och spenatsås. Strö över rostade pinjenötter eller hackade, rostade valnötter om så önskas. Knaperstekt bacon eller pancetta är också gott till.

Sötpotatisgnocchi med ostsås

Ingredienser

500 ggnocchi, av sötpotatis
1 vitlöksklyfta, stor
2 msksmör
2 mskVetemjöl
3 dlmjölk, varm (en tredjedel kan ersättas med grädde)
150 gSpenat, rensad
2,5 dlparmesan, riven (eller en blandning av dina favoritostar)
Salt och peppar

Gör så här

1
Hacka vitlöken fint. Smält smöret i en kastrull och låt vitlöken fräsa lite i smöret.
2
Strö över mjölet och vispa det ordentligt. Låt mjölet puttra i 30-40 sekunder.
3
Späd med mjölk under ständig vispning för att undvika klumpar. Låt såsen koka i 2-3 minuter under omrörning eller tills den tjocknar.
4
Hacka spenaten grovt och rör ner den i såsen. Koka upp såsen ordentligt och smaka av med salt och peppar. Tänk på att det är salt i osten också.
5
Ta kastrullen från värmen och rör ner osten.
6
Koka gnocchin i en stor kastrull med lättsaltat vatten. Se till att inte lägga i för många åt gången, koka hellre i omgångar. Gnocchin är klar när de flyter upp till ytan. Det tar bara ett par minuter.
7
Lyft upp gnocchin med en hålslev och lägg dem rakt ner i såsen.
8
Om såsen verkar väldigt tjock efter att gnocchin tillsatts kan du späda ut den med en skvätt av pastavattnet. Servera omedelbart.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (6)

    Gnocchi – så enkelt gör du den goda potatispastan

  2. (1)

    Pastagratäng med gnocchi

  3. (1)

    Rödbetspasta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetarisk mat
    3. Middagstips
    4. Pasta

Vegetarisk mat

Visa alla
(1)

Jordärtskockssoppa

(1)

Blomkålsbiff med paprikahummus

(4)

Krämig kantarellpasta