Sötpotatisgnocchi med ostsås
Med sötpotatis får du en aningen sötare variant av potatisgnocchi, som passar extra bra till salt och krämig ost- och spenatsås. Strö över rostade pinjenötter eller hackade, rostade valnötter om så önskas. Knaperstekt bacon eller pancetta är också gott till.
Ingredienser
- 500 ggnocchi, av sötpotatis
- 1 vitlöksklyfta, stor
- 2 msksmör
- 2 mskVetemjöl
- 3 dlmjölk, varm (en tredjedel kan ersättas med grädde)
- 150 gSpenat, rensad
- 2,5 dlparmesan, riven (eller en blandning av dina favoritostar)
- Salt och peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.