Sidfläsk med kålrotsmos
Är du redo för en enkel, snabb, billig och riktigt mättande vardagsklassiker? Då är det här receptet på stekt sidfläsk och hemmagjort kålrotsmos och potatis mitt i prick. Varsågod!
Ingredienser
- 800 gSidfläsk, lättsaltat utan svål
- 3 msksmör
- 3 mskvetemjöl
- 5 dlmjölk, varm
- salt och malen peppar
- pepparrot, riven
- 2 mskpersilja, hackad
Kålrotspuré
- 1 huvudKålrot
- 2 morötter
- 50 gsmör
- salt och malen peppar
till servering
- Potatis, kokt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.