Sidfläsk med kålrotsmos

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Sidfläsk med kålrotsmos

Är du redo för en enkel, snabb, billig och riktigt mättande vardagsklassiker? Då är det här receptet på stekt sidfläsk och hemmagjort kålrotsmos och potatis mitt i prick. Varsågod!

Sidfläsk med kålrotsmos och potatis.
Sidfläsk med kålrotsmos och potatis.

Ingredienser

  • 800 gSidfläsk, lättsaltat utan svål
  • 3 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 5 dlmjölk, varm
  • salt och malen peppar
  • pepparrot, riven
  • 2 mskpersilja, hackad

Kålrotspuré

  • 1 huvudKålrot
  • 2 morötter
  • 50 gsmör
  • salt och malen peppar

till servering

  • Potatis, kokt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sidfläsk med kålrotsmos

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.