Sidfläsk med kålrotsmos

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sidfläsk med kålrotsmos

Är du redo för en enkel, snabb, billig och riktigt mättande vardagsklassiker? Då är det här receptet på stekt sidfläsk och hemmagjort kålrotsmos och potatis mitt i prick. Varsågod!

Sidfläsk med kålrotsmos och potatis.

Ingredienser

800 gSidfläsk, lättsaltat utan svål
3 msksmör
3 mskvetemjöl
5 dlmjölk, varm
salt och malen peppar
pepparrot, riven
2 mskpersilja, hackad

Kålrotspuré

1 huvudKålrot
2 morötter
50 gsmör
salt och malen peppar

till servering

Potatis, kokt

Gör så här

1
Gör kålrotsmoset först: Rensa, skala och dela grönsakerna i jämna bitar. Lägg allt i en kastrull. Tillsätt vatten så att det täcker grönsakerna, och en rejäl nypa salt. Koka grönsakerna helt mjuka. Häll av det kokande vattnet och mosa grönsakerna. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
2
Skär fläsket i skivor.
3
Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med varm mjölk, vispa hela tiden för att undvika klumpar. Låt såsen sjuda i några minuter under konstant omrörning. Krydda med salt, peppar och riven pepparrot. Rör till sist ner den hackade persiljan.
4
Stek fläsket på båda sidor och häll fettet från pannan i den vita såsen.
5
Serveras med kokt potatis och kålrotsmos.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Bakad fläsksida med krondillsmajo­nnäs

  2. (0)

    Entrecote av älg med hyvlad potatis

  3. (1)

    Lutfisk med bacon och ärtkräm

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Husmanskost

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(5)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål