Grillade grönsaker med ärthummus
Bjud på en matig och somrig vegansk macka med grillade grönsaker, citron och krämig ärthummus! Sesam ihop med färsk mynta ger en orientalisk touch.
Recept ur boken ”Sveriges godaste utflyktsmackor” (bokförlaget Semic) av Karolina Olson Haglund.
Ingredienser
Ingredienser
2 Salladslökar
1 vitlöksklyfta
250 gÄrter, gröna frysta
4 mskolivolja
3 mskTahini (sesampasta), sesampasta
2 krmSalt
2 tskpressad citronsaft
Grillade grönsaker
2 tomater
4 stjälkarsalladslök
Olivolja
4 skivorlantbröd
myntablad, en näve
Flingsalt
svartpeppar
1 mskfärsk mynta
Gör så här
1
Börja med ärthummusen. Hacka salladslök, skala och hacka vitlök. Fräs gröna ärter, lök och vitlök i olivolja tills ärterna har tinat och är mjuka.
2
Lägg över allt i en mixerkanna, tillsätt sesampasta och mixa till en slät röra. Smaka av hummusen med salt och citronsaft.
3
Dela tomater och salladslök i på mitten. Ringla lite olivolja över bröden, tomaterna och löken och lägg dem på grillen tills de fått lite fin färg.
4
Bred på rikligt med hummus på bröden och lägg på de grillade grönsakerna. Toppa med salt, peppar och mynta.