Räkcocktail med örtsås

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Räkcocktail med örtsås

Räkcocktailen är långlivad klassiker och svår att inte tycka om. Den innehåller det mesta av det goda, som en syrlig salladsblandning tillsammans med räkor. Här serveras klassikern med en fräsch örtig sås – låt festen börja!

Ingredienser

500 gRäkor, skalade, skalade
2 hjärtsallad
2 färska tomater
1 avokado
1 citron, skal och saft
0,5 knippegräslök, finhackad
1 dlCrème fraiche
1 tskDijonsenap
1 knippedill, finhackad
Salt
Peppar
Servera den klassiska 70-tals rätten med en fräsch örtsås.
Servera den klassiska 70-tals rätten med en fräsch örtsås.

Gör så här

  1. Strimla salladen, skär tomater i mindre bitar. Dela avokadon i stora tärningar och vänd dem i skal och saft från citronen. Blanda sallad, tomat och avokado.
  2. Dressing: Finhacka dill och gräslök (spara dillkvistar till serveringen) och blanda den med crème fraîche och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar. Varva sallad, dressing och räkor i cocktailglas. Toppa med räkor, en klick dressing och garnera med en dillkvist och en tunn skiva citron.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Räkcocktail med örtsås