Ostgratinerad brysselkål

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Ostgratinerad brysselkål

Gratinerad brysselkål blir otroligt gott i ugnen med massor av riven ost på. Det perfekta tillbehöret, eller som middag i sig, toppad med basilika och knaperstekt bacon eller en god skinka.

Ostgratinerad brysselkål
Ostgratinerad brysselkål

Ingredienser

  • 500 gBrysselkål
  • 0,5 citron
  • Olivolja
  • salt och malen peppar
  • skinka
  • örter, hackade (som basilika, körvel eller persilja)

Ostsås

  • 2 msksmör
  • 2 mskVetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlgrädde
  • 150 gRiven ost, gärna cheddar
  • 50 gÄdelost
  • 50 ggruyere
  • muskot
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ostgratinerad brysselkål

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.