Ostgratinerad brysselkål

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Ostgratinerad brysselkål

Gratinerad brysselkål blir otroligt gott i ugnen med massor av riven ost på. Det perfekta tillbehöret, eller som middag i sig, toppad med basilika och knaperstekt bacon eller en god skinka.

Ostgratinerad brysselkål
Ostgratinerad brysselkål

Ingredienser

  • 500 gBrysselkål
  • 0,5 citron
  • Olivolja
  • salt och malen peppar
  • skinka
  • örter, hackade (som basilika, körvel eller persilja)

Ostsås

  • 2 msksmör
  • 2 mskVetemjöl
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlgrädde
  • 150 gRiven ost, gärna cheddar
  • 50 gÄdelost
  • 50 ggruyere
  • muskot
  • malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ostgratinerad brysselkål