Ostgratinerad brysselkål
Gratinerad brysselkål blir otroligt gott i ugnen med massor av riven ost på. Det perfekta tillbehöret, eller som middag i sig, toppad med basilika och knaperstekt bacon eller en god skinka.
Ingredienser
- 500 gBrysselkål
- 0,5 citron
- Olivolja
- salt och malen peppar
- skinka
- örter, hackade (som basilika, körvel eller persilja)
Ostsås
- 2 msksmör
- 2 mskVetemjöl
- 3 dlmjölk
- 2 dlgrädde
- 150 gRiven ost, gärna cheddar
- 50 gÄdelost
- 50 ggruyere
- muskot
- malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.