Rostade brödpinnar med gräslökssmör

Av Lise Finckenhagen

Vad tycker du?

Rostade brödpinnar med gräslökssmör

(2)

Att servera rostade brödpinnar med löskokta ägg och gräslökssmör är en snabb och enkel förrätt eller helgfrukost. På engelska kallas den här goda kombinationen för ”eggs and soldiers”.

Rostade brödpinnar med löskokt ägg och gräslökssmör.

Ingredienser

Ingredienser

4 skivor
vitt bröd, stora
100 g
smör, rumstempererat
1 knippe
gräslök
4
ägg, stora och rumstempererade
Flingsalt
Peppar

Gör så här

1
Skär brödskivorna i jämna fingertjocka stavar. Rosta brödpinnarna under grillen i ugnen. Vänd stavarna då och då så att de snabbt grillas/rostas på alla sidor. Stavarna ska vara gyllene och krispiga på utsidan, och mjuka och saftiga inuti.
2
Rör ihop smör och hackad gräslök till gräslökssmör, eller kör ihop det med en stavmixer.
3
Lägg försiktigt äggen i kokande vatten och koka äggen i 4-5 minuter. Servera de löskokta äggen med ströbröd och gräslökssmör.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost

  2. Lyxig macka med ugnsbakade tomater

  3. Avokadomacka med kallrökt lax

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
    3. Mackor
    4. Förrätter
decoration divider

Frukost

Visa alla

Så fixar du en lyxig helgfrukost

Tomatomelett med basilika

Minipajer med ägg och bacon

Croque madame