Rostade brödpinnar med gräslökssmör

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Rostade brödpinnar med gräslökssmör

Att servera rostade brödpinnar med löskokta ägg och gräslökssmör är en snabb och enkel förrätt eller helgfrukost. På engelska kallas den här goda kombinationen för ”eggs and soldiers”.

Rostade brödpinnar med löskokt ägg och gräslökssmör.
Rostade brödpinnar med löskokt ägg och gräslökssmör.

Ingredienser

4 skivorvitt bröd, stora
100 gsmör, rumstempererat
1 knippegräslök
4 ägg, stora och rumstempererade
Flingsalt
Peppar

Gör så här

1
Skär brödskivorna i jämna fingertjocka stavar. Rosta brödpinnarna under grillen i ugnen. Vänd stavarna då och då så att de snabbt grillas/rostas på alla sidor. Stavarna ska vara gyllene och krispiga på utsidan, och mjuka och saftiga inuti.
2
Rör ihop smör och hackad gräslök till gräslökssmör, eller kör ihop det med en stavmixer.
3
Lägg försiktigt äggen i kokande vatten och koka äggen i 4-5 minuter. Servera de löskokta äggen med ströbröd och gräslökssmör.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rostade brödpinnar med gräslökssmör