Mjuk pepparkaka med saffransfärskost
Här har kocken Ludwig Tjörnemo fått in alla julens smaker i en enda kaka: pepparkaka, saffransfärskost, rom, rostade nötter och apelsin.
– Det är min version av den klassiska desserten baba au rhum, säger han.
Ingredienser
Mjuk pepparkaka
- 3 dlVetemjöl
- 1,5 dlströsocker
- 1 tskKanel
- 1 tskmalda nejlikor
- 1 tskingefära, malen
- 1 tskBikarbonat
- 100 gSmör
- 1 dlgrädde
- 1 dlmjölk
- 0,5 dlSirap
- smör och ströbröd, till formen
Saffransfärskost
- 250 gfärskost
- 0,5 gSaffran
- 50 gCrème fraiche
- 0,75 tskSocker
- 1 apelsin, pressade saften
Garnering
- 1 dlhasselnötter
- 1 dlMandel
- 1 apelsin, skalet
- 2 mskmörk rom