Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

Här har kocken Ludwig Tjörnemo fått in alla julens smaker i en enda kaka: pepparkaka, saffransfärskost, rom, rostade nötter och apelsin.

– Det är min version av den klassiska desserten baba au rhum, säger han.

Mjuk pepparkaka som julig dessert.
Mjuk pepparkaka som julig dessert.

Ingredienser

Mjuk pepparkaka

3 dlVetemjöl
1,5 dlströsocker
1 tskKanel
1 tskmalda nejlikor
1 tskingefära, malen
8 gBikarbonat
100 gSmör
1 dlgrädde
1 dlmjölk
0,5 dlSirap
smör och ströbröd, till formen

Saffransfärskost

250 gfärskost
0,5 gSaffran
50 gCrème fraiche
0,75 tskSocker
1 apelsin, pressade saften

Garnering

1 dlhasselnötter
1 dlMandel
1 apelsin, skalet
2 mskmörk rom

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mjuk pepparkaka med saffransfärskost

Ämnen

Läs vidare