Chokladpaj med botten av salta pinnar

Av Godare

Vad tycker du?

Chokladpaj med botten av salta pinnar

(7)

Chokladpaj med botten av salta pinnar. Choklad och salt gifter sig som bekant med varandra. Den här chokladpajen har en knaprig och salt botten av krossade salta pinnar och en ljuvligt len chokladfyllning.

Chokladpaj med salt botten

Ingredienser

Botten

250 g
Salta pinnar
1.25 dl
Smör, smält
0.8 dl
farinsocker

Fyllning

1 dl
majsmjöl
3.5 dl
Socker
1.5 krm
Salt
4
äggulor
7 dl
mjölk
200 g
Mörk choklad
2 tsk
Vaniljsocker
2 msk
Smör
0.5
citron, saften

Till servering

grädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader.
2
Krossa salta pinnarna i en matberedare eller med hjälp av en kavel.
3
Blanda krosset med smält smör och farinsocker. Tryck ut i en bakform med löstagbar kant.
4
Baka pajbotten 10 minuter i mitten av ugnen.
5
Fyllning: Häll majsmjöl, socker, salt, äggulor och mjölk i en vid kastrull. Värm försiktigt upp krämen och vispa hela tiden så den inte bränner fast eller bildar klumpar. Fyllningen är klar när den tjocknat och blivit riktigt krämig. Låt den inte koka.
6
Hacka chokladen och låt den smälta i smeten under omrörning.
7
Häll fyllningen i formen på pajbotten och kyl minst 4 timmar innan servering.
8
Vispa grädde och servera till pajen. Spritsa om du vill.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  2. Key lime pie – syrlig, söt och supergod

  3. Banoffee paj – recept på god bananpaj

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Paj
    3. Efterrätter
decoration divider

Paj

Visa alla

Så gör du en västerbottenpaj

Minipajer med ägg och bacon

Sparrispaj med salladslök och chèvre

Jordgubbspaj med chokladbotten