Bästa våffelsmeten – så blir våfflorna frasiga

Av Godare

(434)

Vad tycker du?

Bästa våffelsmeten – så blir våfflorna frasiga

Våffelsmet som ger riktigt frasiga, gyllengula, doftande våfflor. Hallonsylt och grädde som sakta smälter ner i fördjupningarna, äntligen får vi frossa. Här är ett riktigt bra recept på frasiga våfflor.

Våfflor – frasiga läckerheter.

Ingredienser

125 gmargarin eller smör
2 dlmjölk
4 dlVetemjöl
2 ägg
1 tskBakpulver
2 dliskallt vatten

Till servering

Sylt
vispad grädde

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna lite.
2
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och bakpulver.
3
Blanda ner matfett och vatten.
4
Låt smeten svälla i tjugo minuter.
5
Hetta upp våffeljärnet.
6
Smörj laggen innan du häller i smet till den första våfflan.
7
Grädda våfflorna gyllene.
8
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga eller servera direkt vartefter de blir klara.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (9)

    Våfflor med bär och vispad grädde

  2. Ladda järnet – det är våffeldag

  3. (78)

    Gräddtricket – konditorns bästa knep

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Våfflor
    3. Efterrätter

Våfflor

Visa alla
(196)

Frasiga nudelvåfflor

(215)

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

(5)

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

(8)

Mojitovåfflor med mynta och lime