Bästa våffelsmeten – så blir våfflorna frasiga
Våffelsmet som ger riktigt frasiga, gyllengula, doftande våfflor. Hallonsylt och grädde som sakta smälter ner i fördjupningarna, äntligen får vi frossa. Här är ett riktigt bra recept på frasiga våfflor.
Ingredienser
125 gmargarin eller smör
2 dlmjölk
4 dlVetemjöl
2 ägg
1 tskBakpulver
2 dliskallt vatten
Till servering
Sylt
vispad grädde
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna lite.
2
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg och bakpulver.
3
Blanda ner matfett och vatten.
4
Låt smeten svälla i tjugo minuter.
5
Hetta upp våffeljärnet.
6
Smörj laggen innan du häller i smet till den första våfflan.
7
Grädda våfflorna gyllene.
8
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga eller servera direkt vartefter de blir klara.