Belugabolognese

Av Godare

(91)

Vad tycker du?

Belugabolognese

Visst kan man äta både prisvärt och matsmart. Dietisten Hanna Olvenmark har startat sajten ”Portionen under tian” med inriktning på billig mat – och fått 100 000 följare på Instagram.
Här är ett av hennes favoritrecept, bolognese med beluga.

Belugabolognese – en portion under tian.
Belugabolognese – en portion under tian.

Ingredienser

2 dlbelugalinser, torkade
1 Gul lök
2 vitlöksklyfta
0,5 buljongtärning
1 mskpaprikapulver
1 mskTomatpuré
1 palsternacka
1 BurkarKrossade tomater, eller hela tomater
2 dlhavregrädde, eller annan valfri grädde
2 mskfrysta kryddor, till exempel basilika, persilja
1,5 dlVatten
4 portionerpasta
Salt och peppar
olja
Sambal oelek, eller chiliflakes för valfri hetta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Belugabolognese