Belugabolognese

Av Godare

(91)

Vad tycker du?

Belugabolognese

Visst kan man äta både prisvärt och matsmart. Dietisten Hanna Olvenmark har startat sajten ”Portionen under tian” med inriktning på billig mat – och fått 100 000 följare på Instagram.
Här är ett av hennes favoritrecept, bolognese med beluga.

Belugabolognese – en portion under tian.
Belugabolognese – en portion under tian.

Ingredienser

2 dlbelugalinser, torkade
1 Gul lök
2 vitlöksklyfta
0,5 buljongtärning
1 mskpaprikapulver
1 mskTomatpuré
1 palsternacka
1 BurkarKrossade tomater, eller hela tomater
2 dlhavregrädde, eller annan valfri grädde
2 mskfrysta kryddor, till exempel basilika, persilja
1,5 dlVatten
4 portionerpasta
Salt och peppar
olja
Sambal oelek, eller chiliflakes för valfri hetta

Gör så här

1
Hacka gul lök och vitlök fint.
2
Hetta upp en stekpanna eller traktörpanna och fräs löken blank i olja, stek på medelvärme (akta så att det ej bränns vid).
3
Låt paprikapulver fräsa med.
4
Skölj linserna och lägg i fräset. Blanda om. Lägg i tomatpuré.
5
Slå över krossade tomater, smula över buljong och 1-2 dl vatten. Låt puttra på medelvärme.
6
Skala palsternackan och skär i små bitar och lägg i såsen när den puttrat ca 10 min. Lägg i kryddorna. Vill du ha i sambal oelek/chiliflakes så lägg i dem nu.
7
Koka upp vattnet till pastan och koka pastan.
8
Såsen är klar när linserna är mjuka, men de ska ha lite tuggmotstånd. Det tar totalt ca 25 min. Slå på havregrädden på slutet och rör om till varm.
9
Smaka av med salt och peppar.
10
Servera med pastan.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Belugabolognese