Grillad flankstek med kryddsmör
Grillad flankstek med kryddsmör serveras med grillade grönsaker som paprika, zucchini och sparris. Grilla gärna en skiva bröd med vitlökssmör till.
Ingredienser
Ingredienser
300 g
Flankstek
150 g
Fetaost
1
zucchini
500 g
Sparris
400 g
Snackpaprika
4 skivor
Levainbröd
2
Citroner
Olivolja
1 tsk
Oregano
Salt och svartpeppar
Kryddsmör
100 g
Smör, rumstempererat
2
vitlöksklyftor
olja, till stekning
1 tsk
Chiliflakes
Salt
Gör så här
1
Pressa vitlöksklyftorna i en liten stekpanna och bryn dem försiktigt i lite olja. Blanda den stekta vitlöken med det mjuka smöret. Smaka av med salt och chili flakes. Ställ in kryddsmöret i kylen.
2
Lägg fetaosten på en bit aluminiumfolie, ringla över olivolja och oregano. Vik ihop och grilla paketet på grillen eller i ugn på 200 ° i ca 15 minuter.
3
Skär zucchinin i skivor. Ringla olja över alla grönsaker och grilla eller stek dem, salta och peppra. Pensla brödskivorna med olja och grilla dem också. Dela citronerna i halvor och grilla dem med snittytan ner.
4
Grilla eller stek köttet på hög värme några minuter på varje sida, köttet ska vara rött i mitten. Salta och peppra ordentligt. Låt vila någon minut innan du skär upp det i tunna skivor tvärs över fibrernas riktning.
5
Servera köttet med grillade grönsaker, bakad fetaost, grillat bröd och en rejäl klick kryddsmör.