Gratinerad löksoppa – en fransk klassiker

Av Godare

Vad tycker du?

Gratinerad löksoppa – en fransk klassiker

(16)

Gratinerad löksoppa – den här franska klassikern är verkligen gourmetmat med budgetpris. Några lökar, en skvätt vin, buljong och lite kryddor, och så en ostmacka till gratineringen. Voilà!

Fransk gourmétmat till riktigt budgetpris.

Ingredienser

Ingredienser

3
lökar, gula
1 klick
smör
1 l
Hönsbuljong
1 dl
Vitt vin
1
lagerblad
0.5 tsk
timjan
Salt och svartpeppar

Till gratinering

4
brödskivor, gärna surdeg
1 klick
smör
8 skivor
ost, lagrad med mycket smak

Gör så här

1
Skala och skiva löken och fräs den i smöret i en stor kastrull, Häll på vin och hönsbuljong innan löken hunnit få färg. Lägg i lagerblad och timjan.
2
Låt småputtra på låg värme i cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Sätt ugnen på 250 grader.
4
Smält smöret i en stekpanna och stek brödet gyllene på båda sidorna. Lägg på osten.
5
Skopa upp soppan i ugnsfasta skålar, lägg på brödet med ostskivan uppåt och gratinera i ugnen till osten smält och fått lite färg, cirka 5–7 minuter.
6
Ställ de heta soppskålarna på assietter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Laksa – snabblagad nudelsoppa

  2. Wonton – soppa med svampfyllda knyten

  3. Tomat- och fänkålssoppa med skaldjur och lax

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo