Grilla fyllda portobellosvampar

Av Godare

Vad tycker du?

Grilla fyllda portobellosvampar

(1)

Testa att grilla portobellosvampar fyllda med pecorinoost, chili och vitlök i sommar. Goda till förrätt precis som de är eller som varmrätt tillsammans med exempelvis grillad avokado.

Recept ur boken ”Grilla Grönt” av Malin Landqvist.

Grilla fyllda portobellosvampar i sommar.

Ingredienser

Ingredienser

8
portobellosvampar, medelstora
1
vitlöksklyfta, stor
1
röd chili
50 g
Smör, rumsvarmt
1
dygnsgammal fralla
1 msk
Rosmarin, färsk och hackad
0.5 tsk
Salt
1 dl
pecorinoost, riven

Gör så här

1
Ta bort foten på svamparna och hacka dem smått. Lägg hacket i svampens kupiga sida. Salta.
2
Skala och hacka vitlöken. Halvera, kärna ur och hacka chilin.
3
Mosa ihop smöret med vitlök, chili, rosmarin och ost.
4
Fördela blandningen i svamparna. Smula över frallan. Salta.
5
Gratinera på indirekt värme under lock med spjället i locket öppet 15–20 minuter, tills de har fått fin färg

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fixa den ultimata hamburgaren

  2. Gröna grilltipset: Grilla avokadon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Grillat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika