Grilla fyllda portobellosvampar
Testa att grilla portobellosvampar fyllda med pecorinoost, chili och vitlök i sommar. Goda till förrätt precis som de är eller som varmrätt tillsammans med exempelvis grillad avokado.
Recept ur boken ”Grilla Grönt” av Malin Landqvist.
Ingredienser
Ingredienser
8
portobellosvampar, medelstora
1
vitlöksklyfta, stor
1
röd chili
50 g
Smör, rumsvarmt
1
dygnsgammal fralla
1 msk
Rosmarin, färsk och hackad
0.5 tsk
Salt
1 dl
pecorinoost, riven
Gör så här
1
Ta bort foten på svamparna och hacka dem smått. Lägg hacket i svampens kupiga sida. Salta.
2
Skala och hacka vitlöken. Halvera, kärna ur och hacka chilin.
3
Mosa ihop smöret med vitlök, chili, rosmarin och ost.
4
Fördela blandningen i svamparna. Smula över frallan. Salta.
5
Gratinera på indirekt värme under lock med spjället i locket öppet 15–20 minuter, tills de har fått fin färg