Pajdeg till söta pajer

Av Godare

Vad tycker du?

Pajdeg till söta pajer

(25)

Pajdeg – till söta pajer passar en deg med socker i. Florsocker ger en jämn och smidig deg. Grädda pajen med fyllning eller gör ett skal och fyll det med godsaker när den är färdiggräddat.

Enkel pajdeg till söta pajer.

Ingredienser

Ingredienser

3 dl
Vetemjöl
1 krm
Salt
1 dl
florsocker
175 g
smör, kylskåpskallt
2
ägg

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, salt och florsocker i en bunke eller matberedare Hacka samman mjölblandningen med smöret till en smulig deg.
2
Arbeta in äggen ett i taget tills du fått en smidig deg, överarbeta den inte.
3
Låt degen vila i kylen minst 30 minuter.
4
Ta fram degen och tryck ut den i en pajform. täck kanterna med aluminiumfolie så glider de inte ner under gräddningen. Nagga botten med en gaffel.
5
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175 grader i tio minuter. Ta ut formen och ta bort alumiumfolien, häll i eventuell fyllning och fortsätt grädda eller grädda klart skalet ytterligare 10 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Björnbärspaj – med vit chokladgrädde

  2. Nutellapaj – gott och enkelt recept

  3. Äppelpaj med flingsalt – god smuldeg

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!