Pajdeg till söta pajer
Pajdeg – till söta pajer passar en deg med socker i. Florsocker ger en jämn och smidig deg. Grädda pajen med fyllning eller gör ett skal och fyll det med godsaker när den är färdiggräddat.
Ingredienser
Ingredienser
3 dl
Vetemjöl
1 krm
Salt
1 dl
florsocker
175 g
smör, kylskåpskallt
2
ägg
Gör så här
1
Blanda vetemjöl, salt och florsocker i en bunke eller matberedare Hacka samman mjölblandningen med smöret till en smulig deg.
2
Arbeta in äggen ett i taget tills du fått en smidig deg, överarbeta den inte.
3
Låt degen vila i kylen minst 30 minuter.
4
Ta fram degen och tryck ut den i en pajform. täck kanterna med aluminiumfolie så glider de inte ner under gräddningen. Nagga botten med en gaffel.
5
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 175 grader i tio minuter. Ta ut formen och ta bort alumiumfolien, häll i eventuell fyllning och fortsätt grädda eller grädda klart skalet ytterligare 10 minuter.