Dessertpizza med mascarpone och färska bär
Avsluta pizzakvällen med en god efterrättspizza.
Den här varianten med färska bär, mascarpone och honung kommer garanterat göra succé. Använd färska bär eller frukt som är i säsong, så blir pizzan extra god.
Ingredienser
Ingredienser
1
pizzadeg
6 msk
Mascarponeost
2 msk
Honung
3 dl
färska bär
citronmeliss, till garnering
2 msk
Dulce de Leche, eller kondenserad mjölk (eventuellt)
Gör så här
1
Värm ugnen till full effekt. Använd gärna pizzasten om du har.
2
Baka ut pizzadegen och bred på hälften av mascarponen. Ringla över 1 msk honung.
3
Grädda i ugnen tills pizzan fått fin färg.
4
Skär bären eller frukten i bitar.
5
Ta ut pizzan ur ugnen och ringla på resterande honung och resten av mascarponen. Toppa med bär och citronmeliss.
6
Servera dessertpizzan som den är eller toppa med dulce de leche eller kondenserad mjölk, om du vill ha pizzan extra lyxig.