Tortellinisoppa med spenat
En snabblagad, värmande och umamirik tortellinisoppa är allt som behövs ibland. Här med sparris och spenat. Klart på bara 15 minuter!
Recept ur kokboken ”Jessicas vegomiddagar hur lätt som helst”.
Ingredienser
1 Lök, gul
1 selleristjälk
1 mskolivolja
12 dlVatten
2 Buljongtärningar
0,5 tskSalt
4 Salladslökar
1 knippegrön sparris, ansad
250 gfärsk fylld tortellini
2 dlärtor, frysta
65 gBabyspenat
1 mskVitvinsvinäger
basilikablad
Olivolja
svartpeppar
Gör så här
1
Skala och hacka gul lök och selleri och stek i olivolja tills löken är mjuk. Häll på vatten, buljongtärningar och salt. Låt det koka upp.
2
Skiva salladslök och sparris och lägg ner i buljongen ihop med tortellini och ärtor. Ta av från värmen och låt stå under lock i 5 minuter.
3
Tillsätt babyspenat, vitvinsvinäger och generöst med basilikablad. Ringla över lite olivolja och strö över nymalen svartpeppar vid
Vad tycker du om receptet?
Ämnen