Chokladtarte med tre smaker

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Chokladtarte med tre smaker

En tarte med tre olika smak­sättningar: kola len som sammet, vaniljkräm piffad med citron, krämig choklad med lakrits.
– Jag har lite hatkärlek till att göra små tarteletter, säger Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult. För det första är det lite pilligt och för det andra tappar jag lätt koncentra­ tionen (läs: humöret). Men varje gång blir jag så nöjd med resultatet.

Tre fantastiska fyllningar till tarteletter.
Tre fantastiska fyllningar till tarteletter.

Ingredienser

Chokladmördeg

  • 2,3 dlVetemjöl
  • 1 dlFlorsocker
  • 0,5 dlMandelmjöl
  • 2 mskKakao
  • 1 tskVaniljsocker
  • 0,5 tskSalt
  • 90 gSmör, rumsvarmt och osaltat
  • 1 Äggula

Seg kola med flingsalt

  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 dlljus sirap
  • 1,5 dlmuscovadosocker, ljust
  • 1 tskVaniljsocker
  • 120 gSmör, i kuber
  • flingsalt, till garnering

Vaniljkräm och färska bär

  • 0,5 vaniljstång
  • 2,5 dlmjölk, 3 %
  • 0,5 dlströsocker
  • 4 äggulor
  • 0,3 dlmaizena
  • 15 gSmör, rumsvarmt
  • 1 citron, rivet skal
  • färska bär
  • Hallon-/lakritskulor från naturgodishyllan eller egna tryfflar av vit choklad rullade i hallonpulver
  • ätbara blommor

Choklad, lakrits och hallon

  • 400 gMörk choklad, ca 50 %
  • 1,6 dlvispgrädde
  • 2 mskLakritspulver, samt 1 msk till garnering
  • Hallon, frystorkade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladtarte med tre smaker