Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg

Pocherat ägg och rågbruschetta med skinka – var försiktig och stadig på handen, så har du den bästa påskrätten!

Bästa påskrätten: Rågbruschetta med skinka och pocherat ägg.

Ingredienser

Ingredienser

2 ägg
2 mskättika, 12 %
Salt
vatten

Topping

2 skivorRågbröd
2 skivorrökt skinka
1 mskgräslök, hackad

Gör så här

1
Koka upp vatten med ättika och salt i en kastrull. Knäck ett ägg i en kopp. Vispa en virvel i vattnet med en sked. Låt ägget glida ner försiktigt i det sjudande vattnet, hjälp till med skeden om det behövs. Låt ägget ligga i vattnet ca 3–4 minuter. Ta upp ägget med en hålslev.
2
Förbered en rågbrödskiva med skinka. Lägg på ägget. Dra några varv med svartpepparkvarnen och strö över lite hackad gräslök.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Äggakaka med bacon

  2. (1)

    Äggwraps med feta, sparris och avokado

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Påsk
    3. Smårätter

Påsk

Visa alla
(1)

Inkokt lax

(1)

Gravad lax

(1)

Så gör du en västerbottenpaj

(1)

Påsktårta med apelsin