Carbonara med revbensspjäll

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Carbonara med revbensspjäll

Har du revbensspjäll över från gårdagens middag? Då kan du testa att svänga ihop den här spännande rätten – en klassisk pasta carbonara med en minst sagt smakrik twist.

Carbonara med revbensspjäll

Ingredienser

400 gPasta, torr, gärna spaghetti eller tagliatelle
250 grevbenspjäll, rensat kött
150 grosettkål
2 vitlöksklyftor
100 gparmesan, eller pecorino, riven
4 ägg, medelstora eller stora
salt och malen peppar
Olivolja, mild, till stekning
Persilja , hackad (kan uteslutas)
ost, extra till servering

Gör så här

1
Dela köttet i mindre bitar. Rensa rosettkålen och dela den i två (eller fyra om den är stor). Hacka vitlöken fint.
2
Vispa ihop ägg och ost i en bunke, vispa tills blandningen är lite fluffig.
3
Koka pastan i rikligt med välsaltat vatten. Tänk på att pastan ska kokas "al dente", dvs. det ska fortfarande vara lite tuggmotstånd i pastan. Spara ca. 1,5 dl av det kokande vattnet när du häller den kokta pastan i ett durkslag, och sedan häller tillbaka pastan i kastrullen.
4
Stek köttbitarna snabbt på hög värme tills bitarna är lite krispiga och gyllene. Häll upp det på en tallrik så länge. Stek rosettkålen några minuter på medelhög värme tills kålen mjuknar, men fortfarande behåller sin frasighet. Tillsätt vitlök under stekningen.
5
Häll äggblandningen över den varma, nykokta pastan. Späd med lite av det kokande vattnet under ständig omrörning (eller skaka på kastrullen) tills allt är väl blandat. Såsen ska vara saftig, len och glänsande (och absolut inte grynig).
6
Blanda i köttet, rosettkålen och smaka av med mald svartpeppar (och salt om det behövs, men kom ihåg att det är salt i både köttet och osten).
7
Servera genast med lite extra parmesan och gärna lite örter på toppen!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Pasta med italiensk korv

  2. (1)

    Rödbetspasta

  3. (5)

    Pasta med bacon och ärtor

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta

Pasta

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(1)

Makaronigratäng

(1)

Mac and cheese med fyra ostar

(1)

Rödbetspasta