Carbonara med revbensspjäll
Har du revbensspjäll över från gårdagens middag? Då kan du testa att svänga ihop den här spännande rätten – en klassisk pasta carbonara med en minst sagt smakrik twist.
Ingredienser
- 400 gPasta, torr, gärna spaghetti eller tagliatelle
- 250 grevbenspjäll, rensat kött
- 150 grosettkål
- 2 vitlöksklyftor
- 100 gparmesan, eller pecorino, riven
- 4 ägg, medelstora eller stora
- salt och malen peppar
- Olivolja, mild, till stekning
- Persilja , hackad (kan uteslutas)
- ost, extra till servering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.