Carbonara med revbensspjäll

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Carbonara med revbensspjäll

Har du revbensspjäll över från gårdagens middag? Då kan du testa att svänga ihop den här spännande rätten – en klassisk pasta carbonara med en minst sagt smakrik twist.

Carbonara med revbensspjäll
Carbonara med revbensspjäll

Ingredienser

  • 400 gPasta, torr, gärna spaghetti eller tagliatelle
  • 250 grevbenspjäll, rensat kött
  • 150 grosettkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 gparmesan, eller pecorino, riven
  • 4 ägg, medelstora eller stora
  • salt och malen peppar
  • Olivolja, mild, till stekning
  • Persilja , hackad (kan uteslutas)
  • ost, extra till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Carbonara med revbensspjäll

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen