Makrillsallad med grillad färskpotatis

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Makrillsallad med grillad färskpotatis

En god och mättande krämig sallad på varmrökt makrill, färska örter, gurka, sött äpple och crème fraîche. Servera med grillad färskpotatis och dill. Makrill kan bytas ut mot varmrökt lax eller öring.

Krämig makrillsallad som blir lika god med varmrökt lax eller öring.
Krämig makrillsallad som blir lika god med varmrökt lax eller öring.

Ingredienser

  • 600 gFärskpotatisar, små
  • Olivolja
  • 200 gpepparmakrill, varmrökt
  • 1,5 dlcréme fraiche
  • 2 mskDill
  • 2 mskgräslök
  • 0,5 gurka
  • 1 Äpple
  • 0,5 citron
  • Dill , till garnering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Makrillsallad med grillad färskpotatis

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.