Makrillsallad med grillad färskpotatis

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Makrillsallad med grillad färskpotatis

En god och mättande krämig sallad på varmrökt makrill, färska örter, gurka, sött äpple och crème fraîche. Servera med grillad färskpotatis och dill. Makrill kan bytas ut mot varmrökt lax eller öring.

Krämig makrillsallad som blir lika god med varmrökt lax eller öring.

Ingredienser

600 gFärskpotatisar, små
Olivolja
200 gpepparmakrill, varmrökt
1,5 dlcréme fraiche
2 mskDill
2 mskgräslök
0,5 gurka
1 Äpple
0,5 citron
Dill , till garnering

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen knappt mjuk i välsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga potatisen torr.
2
Vänd potatisen i lite olivolja och grilla den mjuk på medel till hög värme.
3
Avlägsna skinn och eventuella ben från makrillen.
4
Dela makrillen i lite grova bitar och rör ihop den med crème fraîche och hackade örter.
5
Skär gurkan och äpplet i snygga bitar, eller gör kulor med ett kuljärn. Använd inte kärnan från gurkan.
6
Blanda gurka, äpple, 2 msk olivolja och 2 tsk citronsaft. Tillsätt lite grovhackad dill och krydda med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Ceviche på vit fisk

  2. (3)

    Sandefjordssås

  3. (1)

    Stekt torskrygg med sojasmör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Sallad

Fisk

Visa alla

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

(1)

Gravad lax

(1)

Fiskgratäng med makaroner

(1)

Lutfisk med bacon och ärtkräm