Hemlagad chokladpudding

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Hemlagad chokladpudding

Hemlagad chokladpudding är en barndomsfavorit för många. Toppa med vaniljsås och fyll på med mer vaniljsås när du slurpat i dig den första omgången. Tänk på att puddingen ska stå sex timmar för att svalna i kylen.

Hemlagad chokladpudding

Ingredienser

6 Gelatinblad
2 mskkakaopulver
100 gSocker
0,5 dlVatten
4 dlmjölk
3 dlgrädde
150 gMörk choklad, god kvalitet (55-65%)
vaniljsås, till servering

Gör så här

1
Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
2
Vispa ihop kakaopulver, socker och vatten i en kastrull. Värm upp det under omrörning och vispa tills blandningen är helt slät och jämn.
3
Tillsätt mjölk och grädde och låt blandningen koka upp. Rör om regelbundet så att det inte fastnar i botten.
4
Krama ur vattnet ordentligt ur de blötlagda gelatinplattorna, och lös upp dem i den varma kakaomjölken.
5
Ta kastrullen från värmen och rör ner den hackade chokladen. Blandningen ska vara helt slät och fin.
6
Häll chokladpuddingen i önskad form, skålar eller glas. Låt puddingen stelna i kylen innan servering.
7
Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Chokladpannacotta med hallon

  2. (1)

    Chokladkräm med kaffe

  3. (1)

    Friterade bananer

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad