Hemlagad chokladpudding
Hemlagad chokladpudding är en barndomsfavorit för många. Toppa med vaniljsås och fyll på med mer vaniljsås när du slurpat i dig den första omgången. Tänk på att puddingen ska stå sex timmar för att svalna i kylen.
Ingredienser
- 6 Gelatinblad
- 2 mskkakaopulver
- 100 gSocker
- 0,5 dlVatten
- 4 dlmjölk
- 3 dlgrädde
- 150 gMörk choklad, god kvalitet (55-65%)
- vaniljsås, till servering
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.