Hemlagad chokladpudding

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Hemlagad chokladpudding

Hemlagad chokladpudding är en barndomsfavorit för många. Toppa med vaniljsås och fyll på med mer vaniljsås när du slurpat i dig den första omgången. Tänk på att puddingen ska stå sex timmar för att svalna i kylen.

Hemlagad chokladpudding
Hemlagad chokladpudding

Ingredienser

  • 6 Gelatinblad
  • 2 mskkakaopulver
  • 100 gSocker
  • 0,5 dlVatten
  • 4 dlmjölk
  • 3 dlgrädde
  • 150 gMörk choklad, god kvalitet (55-65%)
  • vaniljsås, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hemlagad chokladpudding

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.