Av Thomas Sjögren

Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe

Av Thomas Sjögren

Kaffe och whiskey i sillen? Jo, det här blir faktiskt otroligt gott. Det blir en senapssill 2.0 med den lätta rökigheten av whiskeyn och en hint av kaffe. Recept skapat av Thomas Sjögren.

Senapssill 2.0 med den lätta rökigheten av whiskeyn och en hint av kaffe.

Ingredienser

Ingredienser

3 sillfiléer
5-minuterssill
1 dl
grovkornig senap
1 dl
Skånsk senap
1.5 dl
Matolja
0.5 cl
whiskey, rökig
1 kruka
dill
0.5 dl
Kallt kaffe
svartpeppar

Gör så här

1
Blanda senapen med kaffe och whiskey i en bunke, vispa i matoljan lite i taget tills allt blandats.
2
Hacka dillen och blanda i såsen. Smaka av med svartpeppar och salt.
3
Vänd i sillen och lägg allt i en glasburk med lock.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fänkål- och akvavitssill

  2. Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör

  3. Thomas Sjögrens currysill

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thomas Sjögren, kock
decoration divider

Thomas Sjögren, kock

Visa alla

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde