Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

Kaiserschmarrn – det hörs ju redan på namnet att det här är något smarrigt. Enligt legenden har den läckra varianten av pannkaka har fått sitt namn efter den österrikiska kejsaren Franz Joseph I, som var mycket förtjust i den fluffiga, strimlade pannkaka.
Servera gärna med plommonkompott, men sylt eller färsk frukt, kanel och florsocker blir också gott.

Den österrikiska pannkakan är riktigt smarrig.

Ingredienser

1,5 dlVetemjöl
3 ägg
1,5 mskSocker
1 krmSalt
1,75 dlmjölk
smör, att steka i
russin, efter smak

Till servering

Florsocker
Kanel
blåbär

Gör så här

1
Separera äggvitor och äggulor.
2
Blanda äggulorna med mjöl, socker, mjölk och salt till en smet.
3
Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvispet i smeten.
4
Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Välj om du vill göra en stor pannkaka, kan vara svår att vända, eller flera mindre. Häll smeten i pannan och bred ut den, strö över russin. Sänk värmen och stek den gyllenbrun på undersidan, vänd och stek tills den fått fin färg på båda sidorna. Är den svår att vända kan man använda två stekspadar.
5
Dela ”pannkakan” i mindre bitar, rör runt och stek en stund till så alla bitar är genomstekta.
6
Pudra över kanel och florsocker och strö på blåbär.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så gör du pannkakor med chokladgömma

  2. (8)

    Citronpannkakor med mascarponekräm

  3. (13)

    Kanelbullepannkakor med frosting

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Frukost
    3. Pannkaka

Frukost

Visa alla
(1)

Rabarbertoast med citronyoghurt

(1)

French toast med banan och choklad

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(2)

Toast med ost och avokado