Lobster roll
Lobster roll är en härlig liten lyxrätt med hummerfyllda korvbröd. Pensla brödet ordentligt med smält smör och toppa med forellrom och inlagd rödlök för extra njutning. Hummer kan ersättas med andra skaldjur, som kokt kungskrabba eller räkor.
Ingredienser
- 2 Hummer
- 4 mskmajonnäs
- 2 mskCrème fraiche
- 1 tskstark chilisås
- 4 mskChilisås
- 4 mskGräslök, finhackad
- 2 mskdragon, hackad
- 5 msksmält smör, eventuellt lite mer
- salt och malen peppar
- Forellrom
- inlagd rödlök
- 4 korvbröd, saftiga, gärna brioche
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.