Lobster roll

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Lobster roll

Lobster roll är en härlig liten lyxrätt med hummerfyllda korvbröd. Pensla brödet ordentligt med smält smör och toppa med forellrom och inlagd rödlök för extra njutning. Hummer kan ersättas med andra skaldjur, som kokt kungskrabba eller räkor.

Lobster roll, hummerfyllda korvbröd.

Ingredienser

2 Hummer
4 mskmajonnäs
2 mskCrème fraiche
1 tskstark chilisås
4 mskChilisås
4 mskGräslök, finhackad
2 mskdragon, hackad
5 msksmält smör, eventuellt lite mer
salt och malen peppar
Forellrom
inlagd rödlök
4 korvbröd, saftiga, gärna brioche

Gör så här

1
Rensa hummern och dela köttet i grova bitar.
2
Blanda ihop majonnäs, crème fraîche, chilisås och örter. Krydda med salt och peppar, och blanda dressingen med hummerköttet.
3
Värm bröden och pensla dem med hälften av det smälta smöret.
4
Fyll bröden med hummerköttet och ringla över resten av smöret.
5
Toppa med en sked forellrom och lite inlagd rödlök. Strö över extra örter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Krabbröra på bruschetta

  2. (1)

    Grillad kungskrabba

  3. (1)

    Räkgryta med chili och kokos

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Skaldjur
    3. Mackor

Skaldjur

Visa alla
(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Klassisk lobster roll

(3)

Grillade havskräftor med kryddsmör

(1)

Krabbpasta med tomat och vitlök