Kryddig nudelsoppa

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kryddig nudelsoppa

Denna kryddiga nudelsoppa är en fröjd för både ögon och smaklökar. Buljongen med rostade kryddor, ingefära och chili blandas med nudlar, revbensspjäll, brysselkål och pocherat ägg. Strö över strimlad salladslök och färsk koriander och njut.

Kryddig nudelsoppa med revbensspjäll, brysselkål, och pocherat ägg.
Kryddig nudelsoppa med revbensspjäll, brysselkål, och pocherat ägg.

Ingredienser

3 stjärnanis
4 kryddnejlikor
1 bitkanelstång
1 tskkorianderfrön
1 tskfänkålsfrön
1 lkycklingbuljong, eller oxbuljong
1 Lök
20 gFärsk ingefära
0,5 röd chili
2 tskfarinsocker
4 mskfisksås
200 gnudlar, ris- eller äggnudlar
400 gRevbensspjäll, utan svål och ben
4 Salladslökar
150 gbrysselkål
4 ägg, löskokta eller pocherade
färsk koriander
chiliolja, eller chilisås
Lime

Gör så här

  1. Rosta stjärnanis, kryddnejlika, kanelstång, koriander och fänkålsfrön i en torr het kastrull. Rosta tills det doftar aromatiskt, men var noga med att det inte bränns vid.

  2. Tillsätt kyckling- eller oxbuljong av hög kvalitet, skivad lök, skivad ingefära och chili. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.

  3. Sila buljongen. Häll tillbaka den i kastrullen och smaka av med socker och fisksås.

  4. Förbered nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  5. Skär revbensspjället i tunna skivor och värm skivorna i buljongen.

  6. Skär salladslöken fint. Rensa brysselkålen och skilj bladen från varandra. Lägg brysselkålen i buljongen.

  7. Fördela nudlarna i lämpliga tallrikar/skålar. Lägg i revbensspjäll och häll över het buljong. Lägg i ägg och strö över salladslök och koriander. Toppa med lite chiliolja/chilisås och servera med lime att pressa över.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddig nudelsoppa