Kryddig nudelsoppa
Denna kryddiga nudelsoppa är en fröjd för både ögon och smaklökar. Buljongen med rostade kryddor, ingefära och chili blandas med nudlar, revbensspjäll, brysselkål och pocherat ägg. Strö över strimlad salladslök och färsk koriander och njut.
Ingredienser
- 3 stjärnanis
- 4 kryddnejlikor
- 1 bitkanelstång
- 1 tskkorianderfrön
- 1 tskfänkålsfrön
- 1 lkycklingbuljong, eller oxbuljong
- 1 Lök
- 20 gFärsk ingefära
- 0,5 röd chili
- 2 tskfarinsocker
- 4 mskfisksås
- 200 gnudlar, ris- eller äggnudlar
- 400 gRevbensspjäll, utan svål och ben
- 4 Salladslökar
- 150 gbrysselkål
- 4 ägg, löskokta eller pocherade
- färsk koriander
- chiliolja, eller chilisås
- Lime
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.