Kryddig nudelsoppa

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kryddig nudelsoppa

Denna kryddiga nudelsoppa är en fröjd för både ögon och smaklökar. Buljongen med rostade kryddor, ingefära och chili blandas med nudlar, revbensspjäll, brysselkål och pocherat ägg. Strö över strimlad salladslök och färsk koriander och njut.

Kryddig nudelsoppa med revbensspjäll, brysselkål, och pocherat ägg.
Kryddig nudelsoppa med revbensspjäll, brysselkål, och pocherat ägg.

Ingredienser

  • 3 stjärnanis
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 bitkanelstång
  • 1 tskkorianderfrön
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 lkycklingbuljong, eller oxbuljong
  • 1 Lök
  • 20 gFärsk ingefära
  • 0,5 röd chili
  • 2 tskfarinsocker
  • 4 mskfisksås
  • 200 gnudlar, ris- eller äggnudlar
  • 400 gRevbensspjäll, utan svål och ben
  • 4 Salladslökar
  • 150 gbrysselkål
  • 4 ägg, löskokta eller pocherade
  • färsk koriander
  • chiliolja, eller chilisås
  • Lime

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddig nudelsoppa

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.