Krämig musselsoppa med tomat

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Krämig musselsoppa med tomat

Imponera på dina gäster med en läcker förrätt som doftar ljuvligt gott. En krämig soppa på blåmusslor, vitt vin, grädde, plommontomater och en nypa saffran, toppad med färsk basilika.

Receptet räcker till fyra portioner som förrätt eller två som huvudrätt.

Soppa på blåmusslor, vitt vin, saffran och plommontomater är en perfekt förrätt.
Soppa på blåmusslor, vitt vin, saffran och plommontomater är en perfekt förrätt.

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor
  • 1 dlolivolja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 Lök, medelstor
  • 0,5 morot
  • 1 stjälkbladselleri
  • 4 plommontomater, eller kvisttomater
  • 1 nypasaffran, kan utelämnas
  • 1,5 dltorrt vitt vin
  • 4 stjälkarbasilika, färsk
  • 2 dlgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig musselsoppa med tomat