Tomatomelett med basilika

Av Lise Finckenhagen

En färgstark tomatomelett med mozzarella och basilika är oväntat gott till frukost, lunch, brunch eller middag. Klart på endast 10 minuter! Servera omeletten med en grönsallad och gott bröd.

Tomatomelett

Ingredienser

Ingredienser

6
ägg
6 msk
Vatten
250 g
tomater
100 g
Mozzarella, fetaost
basilika
balsamico, tjock och söt
Olivolja
salt och malen peppar

Gör så här

1
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
2
Fräs vitlöken i en skvätt olivolja på medelhög värme tills den är mjuk. Häll i äggblandningen. Ta bort stjälkfästet med en liten spetsig kniv och dela tomaterna på mitten, eller skär dem i tjocka skivor. Lägg tomaterna i äggblandningen. Fördela osten över och täck med lock.
3
Låt omeletten puttra på medelhög värme tills äggmassan stelnat.
4
Avsluta med basilikablad, balsamvinäger, lite extra flingsalt och mald svartpeppar. Servera omeletten med en grönsallad och gott bröd.
5
Tips: För en lättstekt yta kan du stoppa stekpannan (om den tål det!) under grillelementet (eller med hög värme) i ugnen i 2-3 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rostade brödpinnar med gräslökssmör

  2. Minipajer med ägg och bacon

  3. Spaghettiomelett med skinka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Frukost
    4. Lunch
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Rotfruktsrösti med yoghurtdressing