Tomatomelett med basilika
En färgstark tomatomelett med mozzarella och basilika är oväntat gott till frukost, lunch, brunch eller middag. Klart på endast 10 minuter! Servera omeletten med en grönsallad och gott bröd.
Ingredienser
Ingredienser
6
ägg
6 msk
Vatten
250 g
tomater
100 g
Mozzarella, fetaost
basilika
balsamico, tjock och söt
Olivolja
salt och malen peppar
Gör så här
1
Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
2
Fräs vitlöken i en skvätt olivolja på medelhög värme tills den är mjuk. Häll i äggblandningen. Ta bort stjälkfästet med en liten spetsig kniv och dela tomaterna på mitten, eller skär dem i tjocka skivor. Lägg tomaterna i äggblandningen. Fördela osten över och täck med lock.
3
Låt omeletten puttra på medelhög värme tills äggmassan stelnat.
4
Avsluta med basilikablad, balsamvinäger, lite extra flingsalt och mald svartpeppar. Servera omeletten med en grönsallad och gott bröd.
5
Tips: För en lättstekt yta kan du stoppa stekpannan (om den tål det!) under grillelementet (eller med hög värme) i ugnen i 2-3 minuter.