Glasspinne med yoghurt och svarta vinbär
Fyll en låda med hemmagjorda glasspinnar och lägg den i frysen. De är enkla att göra, goda att äta och perfekt att ha liggandes när man känner för något gott.
Ingredienser
- 300 ggrekisk yogurt, tjock, naturell
- 2 mskHonung, eller sirap
- 1 dlgrädde
- 150 gSvarta vinbär
- 40 gSocker
- 1 dlnötter, hackade, eller krokant
Topping
- 200 gMörk choklad
- 2 mskolja, neutral, eller kakaosmör
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.