Glasspinne med yoghurt och svarta vinbär

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Glasspinne med yoghurt och svarta vinbär

Fyll en låda med hemmagjorda glasspinnar och lägg den i frysen. De är enkla att göra, goda att äta och perfekt att ha liggandes när man känner för något gott.

Glasspinne med yoghurt och svarta vinbär
Glasspinne med yoghurt och svarta vinbär

Ingredienser

  • 300 ggrekisk yogurt, tjock, naturell
  • 2 mskHonung, eller sirap
  • 1 dlgrädde
  • 150 gSvarta vinbär
  • 40 gSocker
  • 1 dlnötter, hackade, eller krokant

Topping

  • 200 gMörk choklad
  • 2 mskolja, neutral, eller kakaosmör

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Glasspinne med yoghurt och svarta vinbär

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.