Ramen med kyckling

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Ramen med kyckling

En snabblagad variant på ramensoppa, med tunna strimlor av morot, krispig salladslök, nykokta ägg och saftig kyckling. När du kokar nudlar i bikarbonat får de en konsistens som är mer lik originalet i Japan, så på bara 30 minuter har du en autentisk ramen.

Mustig ramensoppa med strimlor av morot, sockerärter, krispig salladslök, nykokta ägg och saftig kyckling.
Mustig ramensoppa med strimlor av morot, sockerärter, krispig salladslök, nykokta ägg och saftig kyckling.

Ingredienser

3 tskIngefära, riven
3 tskvitlök, riven
2 tskSesamolja
1,5 lKycklingfond
3 msksojasås
2 mskmirin

Till servering

200 gnudlar
morot, i tunna strimlor
sockerärter, delade och doppade i kokande vatten
salladslök
Kyckling, kokt eller stekt
chiliflakes
ägg, löskokta eller sojamarinerade

Gör så här

  1. Fräs ingefära och vitlök i sesamolja på medelvärme i en kastrull. Tillsätt kycklingfond och låt koka upp. Tillsätt till sist sojasås och mirin. Koka nudlarna (1 l vatten och 1 msk bikarbonat per 100 gram nudlar) i 1-2 minuter.
  2. Fördela nudlarna i skålar och häll över rykande het soppa. Tillsätt kyckling, morot, sockerärter, salladslök och löskokt eller sojamarinerat ägg delat på mitten. Strö över chiliflakes och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ramen med kyckling