Ramen med kyckling

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Ramen med kyckling

En snabblagad variant på ramensoppa, med tunna strimlor av morot, krispig salladslök, nykokta ägg och saftig kyckling. När du kokar nudlar i bikarbonat får de en konsistens som är mer lik originalet i Japan, så på bara 30 minuter har du en autentisk ramen.

Mustig ramensoppa med strimlor av morot, sockerärter, krispig salladslök, nykokta ägg och saftig kyckling.
Mustig ramensoppa med strimlor av morot, sockerärter, krispig salladslök, nykokta ägg och saftig kyckling.

Ingredienser

  • 3 tskIngefära, riven
  • 3 tskvitlök, riven
  • 2 tskSesamolja
  • 1,5 lKycklingfond
  • 3 msksojasås
  • 2 mskmirin

Till servering

  • 200 gnudlar
  • morot, i tunna strimlor
  • sockerärter, delade och doppade i kokande vatten
  • salladslök
  • Kyckling, kokt eller stekt
  • chiliflakes
  • ägg, löskokta eller sojamarinerade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ramen med kyckling