Havrevåfflor med mangopuré

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Havrevåfflor med mangopuré

Dessa våfflor gjorda på havre med en touch av kardemumma är himmelskt goda och näringsrika. Våfflor är perfekt plockmat, speciellt när de görs i ett belgiskt våffeljärn.

Receptet räcker till 5–6 barnportioner.

Recept ur boken ”Knatteplock” av Elin Oresten.

Havrevåfflor med mangopuré
Havrevåfflor med mangopuré

Ingredienser

  • 3 dlhavremjöl
  • 3 mskpumpakärnor, eller 1,5 msk mixat palttunnbröd
  • 1,5 tskBakpulver
  • 1,5 krmvaniljpulver
  • 5 dlmjölk
  • 2 ägg
  • 1 msksmält smör, eller rapsolja + lite till gräddning
  • 1 krmkardemumma
  • 2 dlmangobitar, färska eller tinade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Havrevåfflor med mangopuré