Rödkålssallad med apelsin och nötter

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Rödkålssallad med apelsin och nötter

Här är en krispig och fruktig rödkålssallad, som verkligen kan lyfta en tung tallrik till nya, lätta och färgglada höjder! Låt gärna revbensspjället eller det rökta köttet få lite extra fräscht och frestande sällskap. Rödkålssalladen innehåller bland annat apelsin, bär och nötter och är helt enkelt jättegod.

Rödkålssallad
Rödkålssallad

Ingredienser

  • 0,5 Rödkål, liten/mellanstor
  • 2 apelsiner
  • 100 gValnötter, eller pekannötter
  • 100 gHallon
  • 100 gBlåbär
  • 6 torkade aprikoser, eventuellt några fler
  • 1 knippepersilja

Senapsdressing

  • 2 mskSenap, grov
  • 2 mskvinäger, gärna sherryvinäger
  • 2 mskflytande honung
  • 1 msknötolja, kan utelämnas
  • 5 mskOlivolja
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rödkålssallad med apelsin och nötter