Rödkålssallad med apelsin och nötter
Här är en krispig och fruktig rödkålssallad, som verkligen kan lyfta en tung tallrik till nya, lätta och färgglada höjder! Låt gärna revbensspjället eller det rökta köttet få lite extra fräscht och frestande sällskap. Rödkålssalladen innehåller bland annat apelsin, bär och nötter och är helt enkelt jättegod.
Ingredienser
- 0,5 Rödkål, liten/mellanstor
- 2 apelsiner
- 100 gValnötter, eller pekannötter
- 100 gHallon
- 100 gBlåbär
- 6 torkade aprikoser, eventuellt några fler
- 1 knippepersilja
Senapsdressing
- 2 mskSenap, grov
- 2 mskvinäger, gärna sherryvinäger
- 2 mskflytande honung
- 1 msknötolja, kan utelämnas
- 5 mskOlivolja
- salt och malen peppar