Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm
En tårta till fikat slår aldrig fel, i alla fall inte om den smakar av pepparkaka och hallon. Denna tårta blir både söt och syrlig, och saftiga pepparkaksbottnar och fluffig hallonfyllning får tårtan att riktigt smälta på tungan.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak de luxe”.
1 portion i receptet blir en tårta med 8–10 bitar. Tid tillkommer för kakan att svalna.
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 dlströsocker
- 1 dlVetemjöl
- 1 dlPotatismjöl
- 1 mskpepparkakskryddor
- 1 tskvaniljsocker
- 1 dlkokos, till formen
Hallonmousse
- 2,5 dlvispgrädde
- 100 gfärskost, t.ex. Philadelphiaost
- 1 dlFlorsocker
- 2 tskvaniljsocker
- 300 gHallon
Vit chokladsmörkräm
- 200 gVit choklad
- 200 gsmör, rumsvarmt
- 1,5 dlFlorsocker