Sticky drumsticks med knaprigt skinn
Sticky drumsticks, härligt kladdiga kycklingklubbor med ett tjockt lager av glaze.
– När man häller kokhett vatten över klubborna innan de tillagas blir skinnet härligt knaprigt när de är färdigstekta, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling.
Ingredienser
6 kycklingklubbor med skinn
1 tskflingsalt
2 tskSesamfrön, gärna rostade
Glaze
0,5 vitlöksklyfta, finhackad
2 mskHonung
3 mskrödvinsvinäger
1 mskTomatpuré
0,5 tskgurkmeja
svartpeppar, nymald
0,5 tskflingsalt
ev. chili, spiskummin, curry, saffran
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Koka upp ingredienserna till glazen i en liten kastrull och låt koka ihop tills den tjocknar och blir lite karamellig (det tar några minuter).
3
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull eller vattenkokare. Lägg ut klubborna bredvid varandra med skinnet uppåt i ett durkslag (de ska inte ligga ovanpå varandra) och häll över det kokande vattnet.
4
Lägg klubborna på en plåt med skinnsidan upp, salta och stek dem i ugnen. Ta ut plåten ur ugnen efter cirka 20 minuter och pensla glazen på klubborna. Ställ in plåten i ugnen igen och låt steka vidare i 5 minuter. Ta ut och pensla igen och ställ nu plåten högt upp i ugnen så att klubborna får fin färg. Stek i cirka 5 minuter till (totalt i cirka 30 minuter).
5
Strö över sesamfröna och ät direkt – med fingrarna!