Av Tareq Taylor

Sticky drumsticks med knaprigt skinn

Av Tareq Taylor

(2)

Vad tycker du?

Sticky drumsticks med knaprigt skinn

Sticky drumsticks, härligt kladdiga kycklingklubbor med ett tjockt lager av glaze.
– När man häller kokhett vatten över klubborna innan de tillagas blir skinnet härligt knaprigt när de är färdigstekta, säger Tareq Taylor.
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling.

Klibbiga, kryddiga kyckling

Ingredienser

6 kycklingklubbor med skinn
1 tskflingsalt
2 tskSesamfrön, gärna rostade

Glaze

0,5 vitlöksklyfta, finhackad
2 mskHonung
3 mskrödvinsvinäger
1 mskTomatpuré
0,5 tskgurkmeja
svartpeppar, nymald
0,5 tskflingsalt
ev. chili, spiskummin, curry, saffran

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Koka upp ingredienserna till glazen i en liten kastrull och låt koka ihop tills den tjocknar och blir lite karamellig (det tar några minuter).
3
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull eller vattenkokare. Lägg ut klubborna bredvid varandra med skinnet uppåt i ett durkslag (de ska inte ligga ovanpå varandra) och häll över det kokande vattnet.
4
Lägg klubborna på en plåt med skinnsidan upp, salta och stek dem i ugnen. Ta ut plåten ur ugnen efter cirka 20 minuter och pensla glazen på klubborna. Ställ in plåten i ugnen igen och låt steka vidare i 5 minuter. Ta ut och pensla igen och ställ nu plåten högt upp i ugnen så att klubborna får fin färg. Stek i cirka 5 minuter till (totalt i cirka 30 minuter).
5
Strö över sesamfröna och ät direkt – med fingrarna!

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti

  2. (2)

    Kycklingcurry från Seychellerna

  3. (0)

    Röd curry med kyckling

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta