Caprese med sommarbär och burrata 

Av Anna Wendt

(0)

Vad tycker du?

Caprese med sommarbär och burrata 

En frisk och söt caprese med sommarbär och krämig burrata – snabbare, enklare och somrigare blir det inte! En riktig storfavorit till grillat kött, fisk eller vegetariskt.

Caprese med sommarbär och burrata.

Ingredienser

500 gjordgubbar
0,5 rödlök
125 gbjörnbär, eller hälften så mycket blåbär
Blandade salladsblad 
1 krukaBasilika
1 krukaMynta
2 burrata, à 275 g 
crema di balsamico
salt och olivolja
nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Snoppa jordgubbarna och dela dem på mitten, eller i kvartar om de är stora. Skala rödlöken och skiva den tunt. Lägg jordgubbarna på ett fat tillsammans med löken, björnbär, salladsblad och de färska örterna.
2
Häll bort vätskan från burratan och riv den i mindre bitar över salladen. Ringla över crema di balsamico och olivolja och toppa med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Mango- och jordgubbssallad

  2. (1)

    Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger

  3. (1)

    Syrlig zucchinisallad med fetaost och rostade pinjenötter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad

Sallad

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis