Baconlindad kycklingfilé
Baconinlindad kycklingfilé med vitlöks- och honungsglasyr blir en underbar måltid där sött möter salt. Servera gärna med en fräsch grönsallad med några droppar citronsaft, olivolja och en nypa salt, samt stekt potatis.
Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 nävefärska örter, bladpersilja, basilika eller salvia
- 250 gbacon
- 1 msksmör
- 2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
- 1,5 msksojasås
- 1 mskVitvinsvinäger, äppelcidervinäger
- 70 gflytande honung
- 2 mskpersilja, hackad
- Salt och svartpeppar
- Olja, till stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.