Baconlindad kycklingfilé

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Baconlindad kycklingfilé

Baconinlindad kycklingfilé med vitlöks- och honungsglasyr blir en underbar måltid där sött möter salt. Servera gärna med en fräsch grönsallad med några droppar citronsaft, olivolja och en nypa salt, samt stekt potatis.

Baconlindad kycklingfilé
Baconlindad kycklingfilé

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 nävefärska örter, bladpersilja, basilika eller salvia
  • 250 gbacon
  • 1 msksmör
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
  • 1,5 msksojasås
  • 1 mskVitvinsvinäger, äppelcidervinäger
  • 70 gflytande honung
  • 2 mskpersilja, hackad
  • Salt och svartpeppar
  • Olja, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Baconlindad kycklingfilé

Ämnen