Av Markiz Tainton

Somrig spenatsallad med labnehost och nektariner

Av Markiz Tainton

Matkreatören Markiz Tainton har satt ihop en smakrik sallad med nektariner och labneh – en härligt krämig färskost som passar perfekt i sommarens fräscha sallader.

För extra knaper och krisp finns rädisor, gurka och valnötter

Labnehost, krämig färskost som är gott i sommarsallader.

Ingredienser

Ingredienser

2
nektariner
1
silverlök
1 knippe
rädisa
0.5
gurka
2 dl
valnötter
100 g
Bladspenat, eller babyspenat
3 msk
olivolja
1 msk
citronsaft
150 g
Labneh, färskostbollar
1 knippe
dill
Salt och peppar

Gör så här

1
Skär nektarinerna i klyftor. Skala löken. Skiva lök, rädisor och gurka tunt.
2
Hacka valnötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna.
3
Lägg spenaten på ett fat. Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Ringla olivolja och citronjuice över grönsakerna. Lägg på nektariner och ostbollar (labneh) och strö sedan nötterna över och toppa med grovt hackad dill.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Het apelsinsallad med panerad fetaost

  2. Mexikansk streetfood – majssallad med kyckling

  3. Sommarsallad till picknick och grillat

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
decoration divider

Sallad

Visa alla

Jordgubbssallad med kallskuret

Blomkålscouscous

Melon- och fetasallad

Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing