Somrig spenatsallad med labnehost och nektariner
Matkreatören Markiz Tainton har satt ihop en smakrik sallad med nektariner och labneh – en härligt krämig färskost som passar perfekt i sommarens fräscha sallader.
För extra knaper och krisp finns rädisor, gurka och valnötter
Ingredienser
Ingredienser
2
nektariner
1
silverlök
1 knippe
rädisa
0.5
gurka
2 dl
valnötter
100 g
Bladspenat, eller babyspenat
3 msk
olivolja
1 msk
citronsaft
150 g
Labneh, färskostbollar
1 knippe
dill
Salt och peppar
Gör så här
1
Skär nektarinerna i klyftor. Skala löken. Skiva lök, rädisor och gurka tunt.
2
Hacka valnötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna.
3
Lägg spenaten på ett fat. Fördela lök, rädisor och gurka på spenaten. Ringla olivolja och citronjuice över grönsakerna. Lägg på nektariner och ostbollar (labneh) och strö sedan nötterna över och toppa med grovt hackad dill.