Melon- och fetasallad

Av Anna Wendt

(7)

Vad tycker du?

Melon- och fetasallad

En fräsch och härlig sallad där söt melon får gott sällskap av salt fetaost och frisk mynta.

– En räddaren i nöden som går fort att göra i ordning. Den passar otroligt bra till allt som är grillat, säger receptkreatören Anna Wendt.

Salt fetaost tillsammans med söt melon blir en härligt fräsch sallad som passar perfekt till grillat.

Ingredienser

1,5 kgVattenmelon
200 gFetaost
1 Lime
1 krukaMynta
någon blommig ört, valfritt, t ex timjan

Gör så här

1
Dela melonen och skär den i skivor. Skär bort skalet och dela sedan fruktköttet i kuber och lägg upp på ett serveringsfat. Smula över fetaosten.
2
Riv över skalet från limen och pressa sedan saften över melonsalladen.
3
Strö över rikligt med myntablad och ev någon annan kryddört. Servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (110)

    Krämig kavringstårta med matjessill

  2. (110)

    Krämig kavringstårta med matjessill

  3. (1)

    Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Midsommar

Sallad

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad

(0)

Hjärtsallad med ceasardressin­g och bacon

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis