Vårrullar med jordnötssås
Gör färska vårrullar hemma – det är både roligt, fräscht och gott med koriander, mynta och glasnudlar. Här har vi fyllt dem med räkor, men det går lika bra med tofu. Servera med hemgjord jordnötssås!
Ingredienser
Ingredienser
1 förpackning
rispapper
400 g
Räkor, skalade
100 g
glasnudlar, kokta och väl avrunna
0.5
gurka
1
morot
4
Salladslökar, eller purjolök (en halv per 4 salladslökar)
12
myntablad
12
korianderblad
6
salladsblad, av krispig sort
Jordnötssås
1 dl
Vatten
1 dl
Jordnötssmör
2 dl
Hoisinsås
1
vitlöksklyfta
1 tsk
Sesamolja
2 msk
Sweet chilisås
1 msk
jordnötter, hackade
röd chili, finhackad, till garnering
mynta, till dekoration
Morötter, strimlade, till garnering
Koriander, till garnering
Gör så här
1
Dela gurkan på längden och skrapa ur den mjuka kärnan. Skala moroten och rensa salladlöken. Skär gurkan i tunna stavar och moroten och salladslöken (eller purjolöken) i tunna strimlor.
2
Blötlägg rispappret i 10-15 sekunder i varmt vatten (eller enligt beskrivning på förpackningen). Låt papperet rinna av på en fuktig och ren kökshandduk. Lägg ett korianderblad och ett myntablad ca. 2,5 cm från kanten på rispappret. Tillsätt räkor, grönsaker, nudlar och ett salladsblad. Lägg rispappret tätt mot fyllningen. Vik sidorna och rulla ihop. Täck de färdiga rullarna med en fuktig kökshandduk medan du gör resten.
3
Gör jordnötssås: Koka upp vattnet i en liten kastrull och rör ner jordnötssmöret. Stäng av värmen, tillsätt resten av ingredienserna och rör ner allt till en slät och tjock sås. Strö över jordnötter, lite chili, mynta och koriander vid servering.
4
Serveras med jordnötssås, eller en annan sås - som en fräsch och söt chilisås.