Vårrullar med jordnötssås
Gör färska vårrullar hemma – det är både roligt, fräscht och gott med koriander, mynta och glasnudlar. Här har vi fyllt dem med räkor, men det går lika bra med tofu. Servera med hemgjord jordnötssås!
Ingredienser
- 1 förpackningrispapper
- 400 gRäkor, skalade
- 100 gglasnudlar, kokta och väl avrunna
- 0,5 gurka
- 1 morot
- 4 Salladslökar, eller purjolök (en halv per 4 salladslökar)
- 12 myntablad
- 12 korianderblad
- 6 salladsblad, av krispig sort
Jordnötssås
- 1 dlVatten
- 1 dlJordnötssmör
- 2 dlHoisinsås
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tskSesamolja
- 2 mskSweet chilisås
- 1 mskjordnötter, hackade
- röd chili, finhackad, till garnering
- mynta, till dekoration
- Morötter, strimlade, till garnering
- Koriander, till garnering