Brioche – så lyckas du

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Brioche – så lyckas du

Brioche är ett riktigt lyxbröd som kan bakas som flätor, kransar, små bullar, stora bullar eller bullar ovanpå varandra. Med samma grunddeg kan du baka söta varianter också, om det är det som lockar mest. Degen ska helst få vila över natten i kylen, så lite planering krävs. Av denna anledning är den totala tiden som spenderas cirka 20 timmar.

Brioche, fluffigt och gott.
Brioche, fluffigt och gott.

Ingredienser

  • 0,5 dlmjölk, kall
  • 15 gJäst, färsk
  • 6 ägg, medelstora eller stora
  • 500 gmjöl
  • 1 tskSalt
  • 30 gSocker
  • 275 gsmör, rumstemperatur

Till pensling

  • ägg

Till dekoration

  • nötter, hackade (kan uteslutas)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Brioche – så lyckas du

Ämnen