Fiskcurry med nudlar

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Fiskcurry med nudlar

En enkel fiskcurry med nudlar är den perfekta middagen. Andra grönsaker som squash, vårlök, rödlök, sockerärtor och haricots verts kan också användas. Mängden currypasta beror på hur stark du vill ha såsen och styrkan på själva pastan.

Fiskcurry med nudlar
Fiskcurry med nudlar

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 mskingefära, finriven
800 gfiskfilé, vit
250 gnudlar
1 broccoli, eller babybroccoli
200 gSvamp, gärna shiitake
200 gkörsbärstomater
2 mskCurrypasta, thailändsk röd
4 dlKokosmjölk
2 mskfisksås
2 tskSocker
böngroddar
rostad lök, och/eller vitlök
Koriander, färsk
Lime
Olja, eller kokosolja

Gör så här

1
Finhacka eller riv vitlöken. Skär fisken i jämna bitar.
2
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Rensa och dela broccolin i små buketter. Rensa och dela svampen, och dela tomaterna på mitten.
4
Fräs ingefära och vitlök med en skvätt olja i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Tillsätt currypastan och fortsätt steka under omrörning i ett par minuter.
5
Tillsätt kokosmjölk och låt koka upp. Smaka av med fisksås, socker och limesaft.
6
Tillsätt svamp, tomater och broccoli. Låt det hela puttra, utan att koka, i några minuter.
7
Tillsätt fisken och låt den puttra i några minuter tills fisken är genomvarm.
8
Fördela nudlar och böngroddar i djupa skålar och häll över den heta grytan. Strö till sist över rostad lök, eller vitlök, och färsk koriander.
9
Tips! Vill du ha en tunnare sås kan du tillsätta en skvätt vatten eller några deciliter grönsaksfond eller kycklingbuljong.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fiskcurry med nudlar