Fiskcurry med nudlar

Av Lise Finckenhagen

En enkel fiskcurry med nudlar är den perfekta middagen. Andra grönsaker som squash, vårlök, rödlök, sockerärtor och haricots verts kan också användas. Mängden currypasta beror på hur stark du vill ha såsen och styrkan på själva pastan.

Fiskcurry med nudlar

Ingredienser

Ingredienser

2
vitlöksklyftor
1 msk
ingefära, finriven
800 g
fiskfilé, vit
250 g
nudlar
1
broccoli, eller babybroccoli
200 g
Svamp, gärna shiitake
200 g
körsbärstomater
2 msk
Currypasta, thailändsk röd
4 dl
Kokosmjölk
2 msk
fisksås
2 tsk
Socker
böngroddar
rostad lök, och/eller vitlök
Koriander, färsk
Lime
Olja, eller kokosolja

Gör så här

1
Finhacka eller riv vitlöken. Skär fisken i jämna bitar.
2
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Rensa och dela broccolin i små buketter. Rensa och dela svampen, och dela tomaterna på mitten.
4
Fräs ingefära och vitlök med en skvätt olja i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Tillsätt currypastan och fortsätt steka under omrörning i ett par minuter.
5
Tillsätt kokosmjölk och låt koka upp. Smaka av med fisksås, socker och limesaft.
6
Tillsätt svamp, tomater och broccoli. Låt det hela puttra, utan att koka, i några minuter.
7
Tillsätt fisken och låt den puttra i några minuter tills fisken är genomvarm.
8
Fördela nudlar och böngroddar i djupa skålar och häll över den heta grytan. Strö till sist över rostad lök, eller vitlök, och färsk koriander.
9
Tips! Vill du ha en tunnare sås kan du tillsätta en skvätt vatten eller några deciliter grönsaksfond eller kycklingbuljong.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rotfruktscurry med fräsch myntasås

  2. Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

  3. Supergoda stekta nudlar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Asiatisk mat
decoration divider

Fisk

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon

Ångkokt skrei med soja och ingefära

Ceviche med lax och avokado