Vitlöksbröd – godaste tillbehöret till soppa

Av Godare

Vad tycker du?

Vitlöksbröd – godaste tillbehöret till soppa

(11)

Doftande vitlöksbröd kan sätta guldkant på den tråkigaste middag. Dessutom kan du använda bröd som blivit lite torrt, i ugnen och med smör och vitlök blir det härligt mjukt och krispigt igen.

Härligt, krispigt vitlöksbröd.

Ingredienser

Ingredienser

50 g
smör, rumsvarmt
2
vitlöksklyftor
0.5 dl
persilja
flingsalt
0.5 st
Baguette

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Mikra smöret cirka 20 sekunder om det är för hårt. Finhacka eller riv vitlöksklyftorna, finhacka persiljan och blanda ner allt i smöret. Strö över flingsaltet och blanda noga.
2
Skär baguetten i sneda skivor men inte rakt igenom. Stoppa in en klick smör mellan varje skiva. Om du vill kan du skära skivor rakt igenom och bre på smöret i stället.
3
Värm brödet i mitten av ugnen cirka 5–10 minuter eller tills brödet fått fin färg.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Broccolisoppa – lättlagad och snabb

  2. Tomatsoppa med vita bönor och mandelsmör

  3. Naanbröd – så bakar du de goda bröden

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis