Spindelkakor till halloween

Av Godare

Vad tycker du?

Spindelkakor till halloween

(23)

Halloween är ett utmärkt tillfälle för att släppa fram kreativiteten vid bakbordet. Testa bakbloggaren Therese söta spindelkakor, med eller utan jordnötssmör. Perfekta till halloween – fungerar på skräcktemat, men är gulliga nog för att locka till ett leende.

Kakor till Halloween - chokladen formas som små spindlar på toppen

Ingredienser

Ingredienser

100 g
Smör, rumsvarmt
150 g
Jordnötssmör, rumsvarmt
1.5 dl
farinsocker strö
1 tsk
Vaniljsocker
1
ägg
3 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
2 krm
Salt

Dekoration

75 g
smält choklad
24
maltesers eller polly
Vit choklad, smält (eller godisögon)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2
Rör smör, jordnötssmör och farin mjukt. Tillsätt vaniljsockret och ägget och rör tills det är helt uppblandat.
3
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Forma 24 lika stora bollar och lägg på plåten. Tryck till dem lite lätt och grädda sedan i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
4
Direkt när du tagit ut kakorna från ugnen gör du en fördjupning i dem med ett runt föremål i lagom storlek, ex en slev eller slickepott.
5
Låt svalna helt innan du dekorerar.
6
Dekoration: Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna lite och häll sedan upp i en spritspåse eller en strut av bakplåtspapper. Godisögonen sätter du fast genom att spritsa ett litet streck på godisen och sedan trycka dit ögonen. Ställ sedan snabbt in dem i kylen ett par minuter så chokladen stelnar ordentligt. Har man inga godisögon kan man istället smälta lite vit choklad och spritsa dit ögon. Spritsa åtta ben på varje kaka och tryck dit chokladbitarna med ögonen på. Ställ kallt så chokladen stelnar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Knapriga och lätt sega chocolate chip-kakor

  2. Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!