Tofu-tacos
Tofu-tacos – tacos kan fyllas med en mängd olika ingredienser. Här möts det asiatiska köket med det mexikanska och blir en variant med brynt tofu istället för kött. Perfekt som vego-alternativet om man vill testa något annat än sojafärs.
Ingredienser
Ingredienser
1 paket
fast tofu
0.5 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
2 tsk
Rapsolja
2 msk
Cashewnötter, osaltade
0.5 dl
risvinäger, till grönsakslagen
1 tsk
risvinäger, till majonnäsen
3 msk
Vatten
1.5 msk
Socker
4 dl
morötter, julienne-skurna
4 dl
rättika, julienne-skuren
2 msk
Majonnäs
1.5 tsk
Chilisås
8
tortillabröd
1 dl
Salladslök, skivad
Gör så här
1
Rör ihop majonnäs, 1 tsk risvinsvinäger och chilisåsen i en liten skål.
2
Finstrimla moroten och rättikan ”julienne”. Häll 0,5 dl risvinsvinäger, vatten och socker i en liten kastrull. Låt koka upp och ta av lagen från värmen. Lägg i moroten och rättikan och låt dem dra i cirka 15 minuter.
3
Skär tofun i centimetertjocka stavar. Tofu får en lite finare konsistens om man lägger den i press. Så placera bitarna på hushållspapper på en skärbräda. Lägg även papper ovanpå och placera ännu en skärbräda med något tungt på. Låt det stå så i en cirka en kvart.
4
Salta och peppra tofun och bryn strimlorna i oljan på mellanvärme, på alla sidor. Låt tofun rinna av på papper. Rosta cashewnötterna i pannan i cirka 30 sekunder, eller tills de börjar ta färg. Skär tofustrimlorna i kuber. Slå bort lagen från grönsakerna.
5
Ta ett rostat tortillabröd. Börja med en liten hög morötter och rättika. Placera sedan på tofukuberna och cashewnötter. Avsluta med en klick av majonnäsen och den skivade salladslöken.