Tofu-tacos

Av Godare

Vad tycker du?

Tofu-tacos

(4)

Tofu-tacos – tacos kan fyllas med en mängd olika ingredienser. Här möts det asiatiska köket med det mexikanska och blir en variant med brynt tofu istället för kött. Perfekt som vego-alternativet om man vill testa något annat än sojafärs.

Tofutacos med goda tillbehör.

Ingredienser

Ingredienser

1 paket
fast tofu
0.5 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
2 tsk
Rapsolja
2 msk
Cashewnötter, osaltade
0.5 dl
risvinäger, till grönsakslagen
1 tsk
risvinäger, till majonnäsen
3 msk
Vatten
1.5 msk
Socker
4 dl
morötter, julienne-skurna
4 dl
rättika, julienne-skuren
2 msk
Majonnäs
1.5 tsk
Chilisås
8
tortillabröd
1 dl
Salladslök, skivad

Gör så här

1
Rör ihop majonnäs, 1 tsk risvinsvinäger och chilisåsen i en liten skål.
2
Finstrimla moroten och rättikan ”julienne”. Häll 0,5 dl risvinsvinäger, vatten och socker i en liten kastrull. Låt koka upp och ta av lagen från värmen. Lägg i moroten och rättikan och låt dem dra i cirka 15 minuter.
3
Skär tofun i centimetertjocka stavar. Tofu får en lite finare konsistens om man lägger den i press. Så placera bitarna på hushållspapper på en skärbräda. Lägg även papper ovanpå och placera ännu en skärbräda med något tungt på. Låt det stå så i en cirka en kvart.
4
Salta och peppra tofun och bryn strimlorna i oljan på mellanvärme, på alla sidor. Låt tofun rinna av på papper. Rosta cashewnötterna i pannan i cirka 30 sekunder, eller tills de börjar ta färg. Skär tofustrimlorna i kuber. Slå bort lagen från grönsakerna.
5
Ta ett rostat tortillabröd. Börja med en liten hög morötter och rättika. Placera sedan på tofukuberna och cashewnötter. Avsluta med en klick av majonnäsen och den skivade salladslöken.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Huevos rancheros – äggrätt med sting

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Tacos
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika