Flan de huevo - en riktig favoritdessert
Med det här receptet på Flan de huevo lovar vi att du kommer att smälta av lycka. Servera med färska bär och njut.
Recept ur boken ”Always hungry” av Godare-profilen Sofia Henriksson.
Ingredienser
4 ägg
5 mskströsocker
5 dlmjölk, minst 3 %, gärna lantmjölk
Karamell
0,66 dlVatten
1 dlSocker
Garnering
färska bär
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
Karamell: Värm vatten och socker i en kastrull på medelhög värme. Koka
tills allt socker har smält och färgen är gyllenbrun. Häll upp karamellen i sex
små ugnsfasta portionsformar.
2
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Värm mjölken i en
kastrull tills den nästan börjar koka. Vispa ner mjölken lite i taget i äggblandningen. Häll smeten över karamellen i formarna.
3
Ställ de små formarna i en stor ugnsform med några centimeter vatten i botten. Grädda i vattenbadet i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
4
Servering: Vänd formarna upp och ner på en assiett och garnera med färska bär.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen