Av Sofia Henriksson

Flan de huevo - en riktig favoritdessert

Av Sofia Henriksson

(25)

Vad tycker du?

Flan de huevo - en riktig favoritdessert

Med det här receptet på Flan de huevo lovar vi att du kommer att smälta av lycka. Servera med färska bär och njut.

Recept ur boken ”Always hungry” av Godare-profilen Sofia Henriksson.

Flan de huevo

Ingredienser

4 ägg
5 mskströsocker
5 dlmjölk, minst 3 %, gärna lantmjölk

Karamell

0,66 dlVatten
1 dlSocker

Garnering

färska bär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Karamell: Värm vatten och socker i en kastrull på medelhög värme. Koka tills allt socker har smält och färgen är gyllenbrun. Häll upp karamellen i sex små ugnsfasta portionsformar.
2
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Värm mjölken i en kastrull tills den nästan börjar koka. Vispa ner mjölken lite i taget i äggblandningen. Häll smeten över karamellen i formarna.
3
Ställ de små formarna i en stor ugnsform med några centimeter vatten i botten. Grädda i vattenbadet i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
4
Servering: Vänd formarna upp och ner på en assiett och garnera med färska bär.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (91)

    Hallon- och lakritspannacotta

  2. (323)

    Lemon curd-glass

  3. (82)

    Crème brûlée – billiga lyxdesserten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(1)

French toast med banan och choklad

(1)

Pannkakor med apelsin och likör