Sloppy Joes – snabba och supergoda burgaren
Sloppy Joes – hamburgare är gott men det kan vara kul med variation. Den här enkla varianten fyller du med köttfärs. Kryddningen av vitlök, ketchup och senap är barnsligt god. Servera givetvis med pommes!
Ingredienser
Ingredienser
150 g
MORÖTTER
500 g
Nötfärs, gärna högrevsfärs
1 msk
olja, att steka i
1
Gul lök
1
vitlöksklyfta
1 dl
Ketchup
0.5 msk
mild senap
1.5 tsk
Paprikapulver, rökt eller vanlig
0.75 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Dressing
1 dl
Matlagningsyoghurt
1
vitlöksklyfta
2 krm
Salt
Servera med
4
hamburgerbröd
4 portioner
pommes frites
isbergssallad
2
tomater, skivade
0.5
rödlök, skivad
Gör så här
1
Tillred pommes frites enligt instruktioner på påsen.
2
Skala och finriv morötterna. Hacka löken.
3
Dressing: Blanda yoghurten med riven vitlök och smaka av med salt. Ställ åt sidan.
4
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs färsen tillsammans med en riven vitlöksklyfta och den hackade löken.
5
När färsen fått färg tillsätt de rivna morötterna, ketchup och senap. Rör om så att allt blandas.
6
Rosta bröden i ugnen eller en stekpanna.
7
Lägg på köttfärs och grönsaker och toppa med en klick dressing. Lägg upp pommes frites. Fram med servetterna, på med locket och hugg in.